Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2007 01:23 - МЯРКАТА НА НАШАТА ДУХОВНОСТ
Автор: kpmn Категория: Други   
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове:
0



 МЯРКАТА НА НАШАТА ДУХОВНОСТ

 

От Др. Джон Полис

 

 

Моят предишен Пастор и наставник обичаше да казва, че “истинският барометър за духовност е любовта”, поговорка, която завинаги остана в моя ум.

 

Когато писа до Ефесяните, Павел им разкри същото послание отнасящо се за “Божията пълнота”, Ефесяни 3: 14-21. Това е удивителен пасаж съдържащ изобилието на ” апостолското откровение”. Нека да рагледаме накратко това  в тази статия.

 

“Затова, прекланям коленете си пред Отец на нашия Господ, Исус Христос, от Когото носи името си всеки род ( семейство) на небесата и на земята.”

 

                                                                                                     Ефесяни 3: 14-15

 

Още веднъж, виждаме че Павел говори за “семейството на Бог” и че Христос влезе в откровението на “Бащата”. По същия начин, днешната Църква преминава през “завесата” от ” външният двор”,към “вътрешния”, където Исус е разкрит. Той е “вътрешният двор”. Святият Дух е Светая Светих , а там вътре е разкрит Бащата.

 

Ние трябва да достигнем до мястото на “ пълнотата  на Божието обиталище” в Тялото на Христос / Колосяни 2:9 /.

Най- голямото изявяване на Царството на земята е “ семейството “, където Бащата е разпознат и синовете, и дъщерите растат в зрялост, за да Го представлявт в пълнота във всичко Което Той е, който е Първородният зрял Син / Йоан 14:9 /.

 

Това е “семейството”, в което “любовта” може да бъде напълно развита и светиите могат да достигнат до “Божията пълнота” и до най-високия си потенциал, осигурен чрез изкуплението. Тогава всичко ще си дойде на мястото и ще се задвижи чрез възстановяване на Духовните бащи / Малахия 4:5-6 / в Църквата, които са модела на Божията пълнота в семейството.

 

“Божията пълнота”, за която Павел говори ни разкрива степента / обхвата / с която Бог ни обича, “ да бъдете силни да разберете, заедно с всички светии, що е широчината и дължината, височината и дълбочината, и да познаете Христовата любов, която никое знание не може да обгърне, за да се изпълните в цялата Божия пълнота”, ст. 18-19.

 

Какъв е размера на Божията любов към нас?

 

Вярвам, че това е  обяснено в Римляни 8 / 32, където Павел ни казва :

 

 “Оня, Който не пожали Своя Син, но Го предаде за всички ни, как не ще ни подари заедно с Него и всичко”.

 

 

 

 

Говорим за това, че Бог е Бащата и ни обича толкова много, “ че няма нищо, което Той да не направи за нас” Да бъдем изпълнени с “Божията пълнота” означава да “обичаме в същия размер, както Бог го прави и да няма нещо, което ние да не направим за Него, за Семейството на Бог и за изгубените грешници”.

 

Това е зрялата любов, в която Исус се движеше като Син , “Той ни възюби и даде Себе Си за нас”Галатяни 2:20.

 

Зрелите Синове и Дъщери ще направят същото, както Йоан казва : “ От това познаваме Любовта на Бог , че Той даде живота си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братятаI Йоан 3: 16.

 

След като остановим самите себе си в любов , това всъщност означава, че живеем в “Божията пълнота”, тогава ще сме готови да се предвижим към най –популярния стих в Ефесяни 3:20 :

 

Сега в Него, Който е способен да направи несравнимо и изобилно повече отколкото искаме или мислим, съгласно силата, която работи в нас.”

 

Това е апостолското измерение на вяра, в което Павел се движеше, което беше в резултат на Откровението за любовта. Павел каза на галатяните, че “вярата работи чрез любов” Гал. 5:6

 

Комбинацията между “любовта и вярата” ни довежда до несравнимото и изобилно Царство на Сила, където се изявяват чудесата на изцерение, снабдяване, разширяване и власт, които са дадени във наше владение,а ние сме Църквата на Земята.

 

Най-великата сила и валст се пазят за онези, които достигат до зрялост в любов и вяра.

Ние се приближаваме до “най-великото време” от Историята на Църквата. За нас се разкрива  Откровението за “Бащината любов”, което освобождава най-великата вяра, а след това и най-великото изявяване на Слава.  



Тагове:   Нашата,   духовност,   МЯРКАТА,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kpmn
Категория: Други
Прочетен: 55849
Постинги: 23
Коментари: 6
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол