Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2008 23:54 - АПОСТОЛСКИ СЪВЕТ 2
Автор: kpmn Категория: Новини   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2010 15:12


АПОСТОЛСКИ СЪВЕТ 2

 

 

 

    Наскоро, докато размишлявах как петте лидерски дара на благодат от Eфесяни 4:11 са  практически свързани с вярващия, аз си спомних за човека с четирите лица от Езекил 1. Тези лица се отнасят към Господ Исус Христос, Който е представен чрез четирите евангелия. Мисълта, която после ми дойде на ум, е че вярващите също имат “лица”, които изобразяват тяхната идентичност в Христос. Говоря за това, че има  “пет  дара на благодат за пет лица”, които откриваме в Ефесяни 4:11 или по-известни като” издигане или лидерски дарби” в църквата.

 

    Апостолско лице. Когато апостолската благодат се активира във вярващия той става “изпратен” или човек с “мисия”. Част от нашата идентичност в Христос е това, че сме “мисионери” в нашия свят / Марк 16, Матей 28 /.Хората, които са разпознати, одобрени и имат Божия призив в живота си, могат да бъдат идентифицирани по “мисията”, която имат върху себе си.

    Това е “апостолската благодат”, която работи в нас. Когато сме изпълнени с видението на Божието царство и след това сме божествено назначени да служим на дадено място в света  ние  трябва да изразяваме ценностите, видението и победата на Божието Царство.

                                

    Пророческо лице. Пророческата благодат упълномащава хората да създават атмосфера, където Присъствието на Бог се изявява. Такива хора могат да бъдат разпознати лесно, защото те живеят в тази благоприятна, за изявяването на Божията слава, атмосфера.Те не са хора, които влизат и излизат от Присъствието, но са станали “обиталище на Духа”. Те знаят и правят неща, които освобождават Славата на Бог в живота си, като ходатайство и поклонение.Пророческата благодат се характеризира чрез свободното изливане на Духа на всяко време и място / Деяния 2:1-4 /.

 

    Благовестителско лице. Тази благодат в действие дава възможност и опълномощава вярващите да “направят връзка” с невярващите подобно на изграждането на “мост” по който хората да преминат чрез вяра. Хора с тази активирана благодат са разпознати чрез способността си да представят Христос и това което Той направи за хората. Те могат индивидуално да се приспособяват към конкретната ситуация. Подобен е примерът със Самарянката в Йоан 4, която беше обърната към вярата от Исус. За тази мъдрост се говори в Притчи: “Този, който печели души е мъдър”.

                                                                                                                                               

 

 Овчарско лице. Думата “пастор” се появява само веднъж в Новия Завет, докато същата тази гръцка дума е преведена като “овчар” 16 пъти. Всички вярващи са призовани да ходят в тази благодат като естествен резултат на “Христос изобразен в нас ”, Който е наречен Великия Овчар. Човекът активиран в тази благодат ще бъде разпознат чрез “изключителната си грижа”, за братята си.

    Тази благодат упълномощава обикновения вярващ да изявява любовта към братята за своя сметка, но върху правилна основа, а не само временно проявление на милост и състрадание.

 

    Учителско лице.Колосяни 3:16 дефинира работата на тази благодат в активирания вярващ така: “Нека Христовото Слово да се вселява във вас богато, учейки се и увещавайки се един друг”. Тази благодат поражда  личен глад в хората за Словото на Бог в такъв размер, че те постоянно Го изучават. Резултатът е откровение, което прелива от препълненото им сърце към ушите на другите. Тази благодат ще издири онези, които  се нуждаят да бъдат подкрепени,придвижени, вкоренени и установени във вярата. 



Тагове:   съвет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kpmn
Категория: Други
Прочетен: 55852
Постинги: 23
Коментари: 6
Гласове: 42
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол